Uusi normaali, hitaampi elämä, rennompi arki

20.05.2020

Kenellekään ei ole varmasti epäselvää, että olemme siirtymässä "uuteen normaaliin". Mitä se sitten kenellekin tarkoittaa, mitä kukakin haluaisi ottaa näistä poikkeusoloista mukaansa? Veikkaanpa, että melko moni ottaisi lisääntyneen ajan arjessa. Sen tunteen, kun omistaa oman vapaa-aikansa, kun vapaa-aikaa ei tarvita siihen että ehtii harrastaa, vaan harrastukset ovat sitä varten, että on kivaa tekemistä vapaa-ajalle.

Meillä on kesäkuun alussa alkamassa rentoja jalkapalloryhmiä sekä aikuisille että nuorille. Kaikki ryhmät ovat ohjattuja, harjoitukset ovat kerran viikossa ja pois saa olla aina kun siltä tuntuu, ilman mitään selityksiä. Varusteiksi riittää ulkoliikuntavaatteet (kengiksi käy yhtä hyvin lenkkarit tai näppikset) ja oma juomapullo mukaan. Omaa palloa tai muuta ei tarvitse olla.

Aikuisille alkaa kaksi ryhmää. Aloittelijoiden ryhmä harjoittelee maanantaisin klo 18-19 Aaltopuiston kentällä, missä saamme omassa rauhassa tutustua lajiin. Tänne ryhmään voi tulla, vaikka ei tietäisi jalkapallosta edes sen vertaa, onko pallo kantikas vai pyöreä, tai vaikka ei olisi kymmeneen vuoteen harrastanut minkäänlaista liikuntaa. Kaikki opetellaan alusta lähtien ja haetaan sitä liikkumisen rutiinia porukalla. 

Toinen aikuisten ryhmä on niille, jotka ovat joskus pelanneet ja mieluummin skippaavat alkuihmettelyt ja menevät suoraan asiaan. Myös tässä ryhmässä on yhteisiä harjoituksia, tekniikkaa, pienpelejä ja tietysti paljon pelaamista. Tämä ryhmä harjoittelee Monitoimiviheriöllä (MTV3) perjantaisin klo 18-19:30. Kummankin ryhmän kesäkausi alkaa kesäkuun ensimmäisellä viikolla ja jatkuu aina syyskuun loppuun asti. Kesä on jaettu kahteen laskutusjaksoon, kesä-heinäkuu 50€ ja samoin elo-syyskuu 50€. Samalla maksulla saa halutessaan käydä myös molemmissa ryhmissä, ja maksaminenhan onnistuu myös lähes kaikilla liikuntaseteleillä. Ryhmiin voi ilmoittautua joko verkkokaupassa tai sähköpostitse osoitteeseen raisa@grassrootsvsa.fi. HUOM! Liikuntaseteleillä maksaville vain sähköposti-ilmoittautuminen! 

Nuorten ryhmä sopii esimerkiksi niille nuorille, jotka haluavat aloittaa uuden harrastuksen, kakkoslajin toista harrastusta tukemaan, eivät halua sitoutua harrastukseen liikaa tai kaipaavat vain paikkaa, missä voivat viettää aikaa hyvän toiminnan parissa, kivassa seurassa. Nuorten ryhmä on suunnattu pääsääntöisesti 10-15-vuotiaille, mutta aina voimme jakaa ryhmää ja perustaa uusia ryhmiä sen mukaisesti, miten osallistujia on. Nuoret harjoittelevat Monitoimiviheriöllä (MTV2) tiistaisin klo 19-20:30. Jos peli-intoa nuorilla riittää, voimme jatkaa myös klo 21 asti, joskus kun on vaikea malttaa lopettaa. Myös nuorilla on kesäkauden maksu kaksiosainen, eli kesä-heinäkuu 50€ ja elo-syyskuu 50€. Ilmoittautumiset joko verkkokaupassa tai sähköpostitse raisa@grassrootsvsa.fi. 

Tervetuloa pelaamaan, toivottavasti saadaan hyvät jengit kasaan joka ryhmään! :)