Nassikkafutiksen kesän ryhmät

14.06.2020

Nassikkahistorian ensimmäiset kesäryhmät ovat lähteneet loistavasti käyntiin. Tähän asti ryhmiä on ollut vain talvisin, ja kesäisin on aina pidetty taukoa. Tänä kesänä tulivat Nassikkafutiksen ohjelmaan perheleirien lisäksi myös kesäryhmät, joita oli aluksi kaksi, mutta suuren kysynnän vuoksi lisättiin vielä yksi. Harjoituksia on nyt ollut joka ryhmällä kahdet ja niissä on ollut aivan ihana, kesäisenkevyt tunnelma <3 Nyt on saatu valittua myös ihan oma nimi jokaiselle ryhmälle! 

Maanantain ryhmä harjoittelee Aaltopuistossa ja siellä on suurin osa isompia Nassikoita. Ryhmän nimeksi valittiin pienen harkinnan jälkeen Mahtipennut, mikä olikin ollut toivottu nimi jo kevätkaudella, mutta aikaisemmin ei ole minkään ryhmän nimeksi päätynyt. Leikit sujuvat tässä ryhmässä aivan loistavasti ja vauhtia riittää alusta loppuun asti. Tämän ryhmän jälkeen samalla kentällä harjoittelee aikuisten alkeisryhmä, ja sinnekin on tiensä löytänyt muutama tämän ryhmän äideistä. On siis aktiivista porukkaa sekä pienet että isot Mahtipennut.

Tiistaina ollaankin Vaasan junnufutiksen ytimessä, Monitoimiviheriöllä. Tiistain ryhmä sai helposti valittua nimen itselleen, tämä ryhmä päätyi kaikkien aikojen suosituimpaan nimeen, Ryhmä Hau. Täällä on kokoelma pelaajia todella monista talven ryhmistä, etteipä olisi ihan jokainen viime talven ryhmä edustettuna. Silti leikit ja pelit sujuvat todella hyvin yhteishengessä ja ovatpa kaikki lapset kasvaneet kevään tauon aikana! Jokainen tämän ryhmän lapsista jaksaa hienosti kuunnella ohjeita ja myös toimia niiden mukaan, ihan huikea porukka!

Sunnuntain ryhmä harjoittelee Gerbyssä, sopivasti sunnuntai-iltana, viikonlopun touhujen ja uuteen viikkoon valmistautumisen välissä. Tämän ryhmän nimeksi tuli hurjaakin hurjempi Skorpioonit! Tässä ryhmässä on erityisen paljon talven vauvaryhmäläisiä, jotka opettelevat nyt varsinaisia Nassikkaleikkejä, ja vastapainona isoja lapsia, jotka osaavat leikit jo hienosti ja toimivat upeasti esikuvana pienemmille. 

On ollut hienoa nähdä, että Nassikkafutis toimii todella hyvin myös ulkona. Vaikka ulkokentillä tapahtuu enemmän kuin salissa, jaksavat lapset hienosti suunnata huomionsa pääsääntöisesti juuri siihen, mitä milloinkin olemme tekemässä. Toki aivan yhtä tiiviiseen tunnelmaan emme pääse, mikä ei tietystikään ole pelkästään kentistä johtuvaa, vaan myös edelleen mukana olevaa pientä epävarmuutta siitä, kuinka lähellä toisiamme oikeastaan voimme olla. Toisaalta ulkokenttien suurempi tila antaa enemmän mahdollisuuksia omaan pelailuun niille lapsille, jotka eivät vielä ihan täysin jaksa keskittyä päivän leikkeihin. Ulkona pystyy hyvin vapaasti touhuamaan omiaankin ilman, että silti häiritsisi muuta ryhmää. Huomaa kyllä, että lapset väsähtävät nopeammin kuin talven ryhmissä, johtuen varmasti sekä auringosta ja suuremmasta juoksutilasta, että ihan siitä, että kesällä nyt vaan usein tulee päivän mittaan touhuttua enemmän kaikenlaista. Onneksi väsähtäminen ei haittaa mitään, vaan harjoitukset aina lopetetaan sen mukaan, miten tuntuu että alkaa jo kotiinlähtö houkuttelemaan. Ja kentillehän voi aina jäädä sitten vielä potkimaan lisää, jos tuntuu että energiaa vielä riittää. Tätäkin mahdollisuutta on hienosti hyödynnetty ryhmissä. Tästä on kyllä kehkeytymässä ihan loistava Nassikkakesä ja varmasti tulevinakin kesinä tullaan näitä kesäryhmiä järjestämään! 

Ensi viikonloppuna onkin jo juhannus, ja sehän ei aiheuta minkäänlaisia poikkeuksia millekään ryhmälle, vaan kaikki harjoitukset pidetään ihan normaalisti. Ihan lyhyen ajan päässä häämöttää myös heinäkuu, jolloin on Nassikoiden perheleirit. Kaikille leireille tarvittaisiin vielä lisää osallistujia, jotta saamme leikit toimimaan myös niillä, joten muistattehan ilmoittautua mukaan! Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!