Nassikkafutiksen syksy 2021

27.12.2021

 Vuoden vaihtuessa on loistava hetki luoda katsaus kuluneeseen vuoteen ja kuluneeseen syyskauteen. Yhteiskunnan avautuminen toi uusia vapauksia myös harrastuksiin ja tänä syksynä saimme harjoitella huomattavasti vapaammin kuin viime vuonna. Saimmekin ottaa takaisin viime talven "jäähyllä" olleita leikkejä (kuten ikisuosikki sammakkolampi) sekä teemapäiviä (kuten aina yhtä ihana ja tunteikas isovanhempien päivä).

Syyskaudella Nassikkafutiksessa aloitti yhteensä kuusi ryhmää: perusryhmät Leijonat, Liukumäki, Monsteridinosaurukset ja Paloryhmä, sekä vauvaryhmä Pandat ja isojen ryhmä Minecraft. Kaikissa ryhmissä opittiin nopeasti ryhmän omat käytännöt ja päästiin sujahtamaan Nassikkaleikkien maailmaan. Harmillisesti tänä syksynä tulivat jälleen kuvioihin myös erilaiset flunssat sun muut taudit, joita ei viime talvena kiertänyt juurikaan, ja osalla perheistä oli sen vuoksi hankalaa päästä harjoituksiin. Todella hyvin ja tunnollisesti kaikki kuitenkin malttoivat pysytellä kotosalla silloin, kun oireita oli, mistä suuret kiitokset kaikille! Toivottavasti kevätkaudella saisivat kaikki pysytellä taas enemmän terveinä.

Mukana oli sekä vanhoja tuttuja Nassikoita, kesänassikoista mukaan tulleita, että myös aivan uusia tuttavuuksia. Mikä ilahduttavinta, nyt oli mukana myös ennätysmäärä perheitä, joilla on jo toinen lapsi mukana toiminnassa. Rakkaista Nassikkaperheistä on aina yhtä haikeaa luopua lasten kasvaessa ulos Nassikkaiästä, joten on superihanaa saada tutut perheet takaisin pienemmän sisaruksen kanssa <3

Nassikkafutiksessa ehdottomasti hienointa on nähdä se riemu, jolla perheet yhdessä koko muun ryhmän kanssa osallistuvat leikkeihin. Se vaatii jokaiselta melko paljon: aikuisilta se vaatii leikkimieltä ja heittäytymistä, lapsilta taas keskittymistä ja muiden huomioimista. Minecraftin toiveleikkiharjoituksissa on tänä vuonna vaadittu myös teräksistä kuntoa, kun toiveleikit ovat lähes poikkeuksetta olleet pelkkiä hippaleikkejä ja tunnin juoksemisen jälkeen on itse kukin ollut varsin puhki :D On suorastaan liikuttavaa nähdä, kuinka Nassikkafutis ei ole pelkästään lasten, vaan todellakin perheiden yhteinen harrastus, kuinka kaikkien osallistujien yhteistyöllä saamme luotua Nassikkataikaa harjoituksiin kerta toisensa jälkeen!

Tänä syksynä meillä on ollut myös useita teemapäiviä: olemme viettäneet lelupäivää, Halloween-naaamiaisia, isovanhempien päivää, muutaman kerran toiveleikkipäivää sekä viimeisimpänä tietysti joulujuhlia! Meidän lapset ovat juuri sen ikäisiä, että kaikki teemapäivät otetaan hyvin tosissaan ja niihin valmistaudutaan huolella. Sekä lelu että naamiaisasu valitaan tarkasti eri vaihtoehtoja miettimällä ja harkitsemalla ja mielikuvitustakin osataan käyttää, esimerkiksi syksyn naamiaisharjoituksiin oli eräs lapsi pukeutunut savupiipuksi, joka oli todellakin aivan huikea idea! Isovanhempien päivää emme pystyneet viime talvena viettämään lainkaan pandemiatilanteen vuoksi ja nyt, kun se taas onnistui, kehkeytyi siitä selvästi yksi koko syksyn kohokohdista! Lapset esittelivät ylpeinä isovanhempiaan ja isovanhemmat kiittelivät useaan otteeseen, kun saivat tulla katsomaan, mitä Nassikkafutiksessa oikein tapahtuu. Suurin osa heistä oli jo kuullutkin paljon tarinoita futiksesta, olivatpa jotkut nähneet kuviakin harjoituksista. Isovanhempien kunniaksi keitettiin tietysti myös kahvit ja mehut höysteineen, joista saatiin sitten harjoitusten jälkeen nautiskella. Toiveleikkien päivänä aina huomaa, kuinka hyvä muisti meidän lapsilla onkaan. Moni muistaa jonkun leikin, jota leikitty ehkä vain yhden kerran, mutta se on jäänyt niin hyvin mieleen, että sitä halutaan leikkiä taas uudestaankin. Nyt olemmekin saaneet aika hyvin leikittyä jokaisen lapsen toiveleikin. Isojen ryhmässäkin, kuten jo aiemmin mainittiin, on toiveleikkikertoina menty niin lujaa, että lopulta toiveeksi on jäänyt vain kotona odottava sauna ja oma sänky :D Joulujuhlien viettäminen hieman hankaloitui, kun menetimme pari salia joulun alla, mutta hyvin saimme kaikki ryhmät kuitenkin mahtumaan jäljellä oleville vuoroille ja saimme juhlat juhlittua jokaisen kanssa. Myös tontuille oli kantautunut tieto Nassikkafutiksen joulujuhlista ja kolme innokasta tonttua Tipsu, Topsu ja Tupsu olivatkin tuoneet kaikille lapsille kivoja yllätyspusseja juhlapaikalle!

Suuret kiitokset vielä ihan huikeasta syyskaudesta kaikille osallistujille, lapsille ja aikuisille, sekä tukijallemme Veolle, joka on mahdollistanut syyskauden toteuttamisen sekä sen, että jokainen lapsi sai ihan ikioman, upean Nassikkapaidan, jonka pukiessaan jokainen tulee suorastaan huippupelaajaksi! Kevätkausi alkaa viikolla 2 samoilla ryhmillä, samoilla harjoitusajoilla ja -paikoilla. Lisääkin perheitä mahtuu mukaan kevätkaudelle, tervetuloa!