Muutoksia harjoituksiin

06.10.2020

Vaasassa räjähtäneestä korona-aallosta johtuen ryhmiemme toimintaan ja suunnitelmiin on tullut muutoksia. Nämä muutokset astuivat voimaan tämän viikon alusta alkaen ja jatkuvat niin pitkään, kuin on tarpeellista.

Nuorten ja aikuisten ryhmien toiminta on tauolla ainakin lokakuun loppuun asti. Kun harjoitukset taas alkavat, siirrymme suoraan sisäkaudelle, ulkoharjoituksia ei siis enää tänä syksynä ole. Siitä, milloin harjoituksia jatketaan, ei ole vielä tietoa, mutta marraskuun alkupuolella tulee uusi tilannekatsaus. Joka tapauksessa harjoitukset jatkuvat vasta sitten, kun se on varmasti turvallista, pelata ehdimme aina mutta terveys on nyt tärkeintä <3 

Nassikkafutiksen ryhmät sen sijaan jatkavat omilla harjoitusajoillaan ainakin toistaiseksi. Nassikkafutis on niin erityyppistä toimintaa, että sitä voimme jatkaa, kunhan kiinnitämme erityistä huomiota turvallisuuteen. Nassikkafutiksessa ei varsinaisesti pelata muiden kanssa, vaan jokainen tekee omaa juttuaan, joten kukin perhe voi pitää parin metrin välit muihin perheisiin koko harjoituksen ajan. Muutama huomioitava asia kuitenkin Nassikoillekin tulee:

1. Yhtä lasta kohti tulee AINA vain yksi aikuinen (jos on valinnanvaraa, niin mieluiten tietysti se, joka ei käy esim töissä tai kaupassa).

2. Jokainen aikuinen käyttää maskia siitä lähtien, kun tulee ulko-ovesta sisään siihen asti, että on takaisin ulkona.

3. Pukuhuoneissa ollaan niin vähän aikaa kuin mahdollista. Autolla tulijat voivat jättää osan vaatteista autoon. Muistetaan hyödyntää kaikki pukuhuoneet ja käytävätila, ettei tarvitse mennä toisten viereen riisumaan tai pukemaan. 

4. Salissa pidetään parin metrin etäisyys muihin. Lapset toki juoksevat ja menevät läheltä muita, mutta ei jäädä seisoskelemaan toisten viereen. Jos teillä on kaveriperhe, jonka kanssa muutenkin esim kyläilette, voitte toki olla lähekkäinkin. 

5. Yritetään pitää ryhmät n. 10 hengen kokoisina. Isoja ryhmiä meillä on vauvaryhmä ja isojen ryhmä, jotka jaetaan tarvittaessa puoliksi. Vauvaryhmäläiset varautuvat pelaamaan ulkona, koska saliin ei kahta eri ryhmää saa mahtumaan, isojen ryhmä mahtuu kaksiosaisenakin halliin hyvin, kun otamme koko hallin käyttöön. Isoilla myös luonnollisesti pelinomaiset harjoitukset laitetaan tauolle ja siirrytään harjoituksiin, joita jokainen voi tehdä yksinään. 

Nassikkafutis on monille perheille tärkeä hengähdystauko arjesta. Myös lapsille on tärkeää päästä leikkimään muidenkin lasten kanssa välillä, varsinkin nyt, kun moni ei ole tilanteen vuoksi päiväkodissa. Pidetään Nassikkafutis sellaisena, johon kaikki voivat tulla turvallisin mielin miettimään vain iloisia asioita :) 

Pidetäänhän huolta itsestämme ja toisistamme! <3